Hoe werkt het?

9U5A5356_klein

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meteen effect
Na een korte kennismaking kunnen we als het klikt en voor iedereen goed voelt meteen aan de slag. Jouw kind mag alles vertellen waar hij/zij tegenaan loopt. Bijvoorbeeld last van drukte, een vol hoofd, onbegrip op school, pesten of een scheiding. Daarna vul jij dit aan. Vervolgens kijken wij met elkaar wat het beste past bij jullie. Coachen met of zonder koken erbij of met kinderyoga met een leuk thema.

 

kamer

Dan beginnen we eerst met een ontspanningsoefening. Alle spanning laat je de grond in zakken of schud je van je af. Daarna gaan we spiegelen of wat anders wat bij jou past. Dat betekent dat je op gekleurde blaadjes gaat staan. Hierdoor voel je wat jij en jouw kind echt nodig hebben. Dat vullen we aan waardoor je meteen een stuk lekkerder in je vel zit. We kijken naar voelen, denken, doen en zijn. Je hoofd, buik en hart-energie. Het is zo bijzonder hoe het werkt, maar veel klachten verdwijnen meteen.

Het gaat niet om veel praten over problemen, want dat willen veel kinderen niet. Van top tot teen komt alles aan bod voor meer rust, begrip en plezier.

Bij spiegelen ligt het niet AAN jou, maar de oplossing zit wel IN jou. En in het kind zelf. Jouw buitenwereld reflecteert wat er in jouw innerlijk speelt en wat jouw aandacht vraagt. Wat jij nog mag loslaten om tevreden te zijn met je leven. Als je dat hebt gedaan, voelt het echt als een bevrijding. Alle spanning, angst en irritatie vloeien weg.

Reacties van ouders en kinderen: “Wat is dit verrassend”. “Wat magisch”. “Bizar hoe dit werkt met deze opstelling erbij”. “Wat een bevrijding”. “Ik voel me nu helemaal goed en compleet en dat in zo’n korte tijd. Wow!” Volgens de kinderen die dit hebben ervaren zou iedereen dit moeten doen, want het is zo fijn. Lichamelijke klachten kunnen ook verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Je ontdekt meer over een kind door een uur met hem te spelen dan een jaar met hem te praten! -PLATO-

Mogelijkheden
De persoonlijke begeleiding gaat spelenderwijs. Meestal is 3 keer begeleiden al voldoende. Jouw kind leert:

  • in zijn/haar kracht te staan door oa goed te aarden/gronden
  • voor zichzelf op te komen door de juiste houding en woorden
  • beter af te schermen tegen prikkels en negatieve energie
  • te ontspannen, met oefeningen voor lichaam en geest
  • je dol-fijn voelen met humor, positiviteit en zonnestralen
  • emoties verwerken met muziek, tekenen, knutselen of het coacheespel

Je bent hier als ouder zelf ook bij aanwezig zodat er een betere verbinding ontstaat met jouw kind en jullie thuis ook kunnen oefenen.

happy-face

 

Ouderbijeenkomst
Ouders kunnen ervaringen met elkaar delen over hoogsensitiviteit, je ontmoet gelijkgestemden en krijgt superhandige tips mee die meteen werken! Hier kan je helemaal jezelf zijn.

???????????????????????????????

Dolfijnhouding