Je vader als spiegel

Hoe is of was jouw band met je vader? Bewonder(de) jij hem of erger(de) jij je aan zijn gedrag? Wat jij bewondert aan de ander of wat jou irriteert aan de ander, zit volgens het spiegelen ook in jou. Jouw vader kan een spiegel voor jou zijn.

Was hij vroeger dominant? Wilde hij alles wetenschappelijk verklaren? Stond hij niet open voor nieuwe inzichten? Dan kan jouw hoofd ook dominant zijn en altijd aan staan. Dan heb jij wellicht moeite met nieuwe inzichten of ruimer te denken. Een vader staat voor jouw denken, jouw geest.

Was jouw vader afwezig of keek hij niet naar jou om? Nam jouw moeder zijn plek in? Dan heb je misschien moeite met je hoofd en je lijf te verbinden, met voelen. Dan heb je ook meer behoefte aan erkenning en bevestiging. Heb je ruzie met hem? Dan wijs je een deel van jezelf af, waardoor de energie minder goed kan stromen.

Waren jouw ouders gescheiden of ben je zelf nu gescheiden? Dan heeft dat ook invloed op de verbinding en samenwerking tussen lichaam en geest van het kind. Jouw kind voelt het aan als het niet goed zit tussen jou en je vader.

Wil je meer rust in je hoofd? Wil je een betere band met je vader? Of wil je dat jouw kind weer lekker in zijn vel zit na een scheiding? Dat kan allemaal door er volgens het spiegelen naar te kijken. Dan vul je aan wat er nodig is om alles weer beter te laten stromen en meer liefde te voelen. Het heeft mij geholpen de band met mijn (vroeger dominante) vader, die ik ook enorm bewonder, te verbeteren.