Berkel – Twee jaar geleden zocht Nienke Postma (42) na haar scheiding een appartement voor haar dochter en haar rond Rotterdam. “Toen ik op een grijze dag in Berkel en Rodenrijs aankwam voor een bezichtiging, begon opeens de zon te schijnen. Een felle zonnestraal scheen op mij en ik kreeg een heel sterk gevoel: Dit is de plek. Hier moet ik zijn.”

“De zonnestraal voelde als een bevestiging en het bleek ook te kloppen. Inmiddels woon ik met heel veel plezier in de Gouden Uilbuurt en ik ben helemaal tot rust gekomen. Het is precies wat ik zocht, school en winkels om de hoek en vrijwel iedere dag schijnt de zon even naar binnen. Berkel en Rodenrijs is een bijzondere plek voor veel woonplezier.”

“Ik leer steeds meer nieuwe mensen kennen en krijg ook steeds meer afspraken voor mijn Kindercoachbedrijf Dol-fijn jezelf zijn, dat ik hier aan het opbouwen ben. Het is een kinderrijke omgeving waar veel drukke gezinnen wonen die net als iedereen ook weleens vastlopen met hun kind. Ik gun alle kinderen in Lansingerland een leuk leven en ik gun alle ouders rust. Het voelt als mijn missie om daar iets aan te doen en dat lukt goed met mijn nieuwe kijk. Ik werk met hart en ziel met kinderen. Kinderen die moeilijk doen, hebben het moeilijk. Het is zo zonde als ouders onnodig lang door blijven lopen met stress door het gezin”.

“Veel ouders in deze regio zijn net als ik actieve denkers en harde werkers. Zij hebben daardoor soms meer moeite met voelen en met ontspannen. Kinderen van nu voelen heel veel aan en prikken overal doorheen. Zij willen het liefst dat hun ouders gelukkig zijn, dan zijn zij het ook. Kinderen zijn onze grootste spiegel en spiegelen vaak onbewust wat volwassenen nog mogen loslaten voor een fijn leven. “Laatst werd ik gebeld door een moeder. Haar dochter was onhandelbaar en lastig, vertelde ze. Zij weigerde iedere ochtend naar school te gaan. Het was steeds een strijd. Na zo’n ochtend zat deze moeder uitgeput op haar werk. Vader had een goede, drukke baan, waardoor hij weinig tijd voor de kinderen had. Haar dochter had steeds driftbuien en het leek op ADHD of ADD. Zij luisterde slecht en werkte niet mee en werd ook gepest. Thuis was er veel onrust en irritatie. De moeder was op en werd er verdrietig van. Ze hadden als gezin al van alles geprobeerd. Ze waren bij de dokter, een kinderpsychiater en een psycholoog geweest. Niets hielp. De ouders voelden zich machteloos en wanhopig, dus we maakten een afspraak voor moeder en kind”.

Rust in huis
Nienke vervolgt: “Na 3 afspraken in een strandsfeer was alles verbeterd. Er was rust in huis, de strijd was verdwenen en iedereen was weer blij. De chronische gezondheidsklachten van de dochter verdwenen meteen en het pesten was gestopt. De ouders waren zo opgelucht en vonden het een bevrijding. Hun dochter was dolblij. Dit geeft zoveel voldoening daar doe ik het voor, zegt Nienke. “Je gaat het pas zien als je het doorhebt”, zei Cruyff. Als je weet hoe het spiegelen werkt bij kinderen, dan kan je er binnen no time wat aan doen en ziet de wereld er opeens heel anders uit. Je voelt door spiegelen met systemisch werk, een soort familieopstelling, en creatieve ontspannen oefeningen wat de oorzaak is van gedrag. Dit herstel je samen heel snel met deze nieuwe, bijzondere, makkelijke manier. Met positieve energie. Hierdoor krijgt iedereen meer begrip en komt er meer liefde en rust terug in huis. Mijn wens is voor alle gevoelige kinderen in Lansingerland en omgeving die het moeilijk hebben: Een leuker en lichter leven op hun weg naar de toekomst”.